صادق هدایت در سال ۱۲۹۶ در مدرسه سنلویی که مدرسه فرانسویها بود، به تحصیل پرداخت.
مدرسهٔ سن لویی در مارس
۱۸۶۲ میلادی در محله ی لاله زار تهران احداث شد
این مدرسه پسرانه بود و در سال اول تنها ۱۵ محصل مسیحی و مسلمان در مقطع اول تا پنجم دبستان داشت. از سال ۱۹۱۳ میلادی کلاسهای مقطع متوسطه هم در مدرسهٔ سن لویی تدریس شد .
کنت آرتور دو گوبینو
مبلغ مذهبی فرانسوی که آن دوران در دربار قاجار بود، مشوق تأسیس این مدرسه شد و در سال ۱۸۶۵ قسمت دخترانهای هم با نام مدرسه ژاندارک به آن اضافه شد. در سالهای ابتدایی شاگردان مدرسه اندک بودند و بیشتر از ارامنه و آشوریها بودند اما در سالهای بعدی تعداد دانشآموزان مسلمان از ارامنه و آشوریها بیشتر شد.
سن لویی و ژاندارک، بیشتر روی آموزش علوم و زبان فرانسوی تمرکز داشتند .
صادق هدایت در سال ۱۳۰۳ به همراه جمعی از محصلین با قصد ادامهی تحصیل به کشور بلژیک سفر کرد و در رشته ریاضی محض مشغول به تحصیل شد. صادق هدایت نه تنها به رشته اش علاقه ای نداشت بلکه کشور بلژیک نیز کوچکترین جذابیتی برای او ایجاد نکرده بود . او همیشه آرزوی زندگی و حتی تحصیل در پاریس را داشت و سرانجام در سال ۱۳۰۵ به پاریس عزیمت کرد .
اولین آشنایی هدایت با ادبیات جهان در این مدرسه بود؛ به این طریق او بهکشیش آنجا درس فارسی میداد و کشیش هم او را با ادبیات جهانی آشنا میکرد.
در همین مدرسه صادق به علم متافیزیک علاقه پیدا کرد که این علاقه بعدها نیز ادامه پیدا کرد و هدایت نوشتارهایی در این مورد منتشر کرد.
هدایت در سال ۱۳۰۹ پیش از اتمام تحصیلاتش به تهران بازگشت و با شروع فعالیتهای اجتماعی در ایران ماندگار شد .در بانک ملی مشغول به کار شد. متاسفانه نتوانست هیچ موفقیتی در شغلش کسب کند و به طور کلی آنرا نیز دوست نداشت. تنها وجه مثبت این نقل مکان و انتخاب شغلش آشنایی او با «حسن قایمان» بود، کسی که بعدها دوست صمیمی هدایت شد و بعد از مرگ هدایت تمام زندگی خودش را صرف شناساندن آثار به جا مانده ی او به جامعه ادبی ایران کرد.
صادق هدایت از پیشگامان داستاننویسی نوین ایران و نیز، روشنفکری برجسته بود. بسیاری از پژوهشگران، رمانِ بوف کور
او را مشهورترین و درخشانترین اثر ادبیات داستانی معاصر ایران دانستهاند.
از دانش آموختگان این مدرسه
علینقی وزیری، غلامرضا رشید یاسمی، پل آبکار، داود پیرنیا، علی سهیلی، موسی نوری اسفندیاری، پرویز ناتل خانلری، محمد حجازی، صادق هدایت، نیما یوشیج، شمس الدین امیرعلایی، و پژمان بختیاری