آزمایش خونی که می تواند ‘بیش از ۵۰ نوع سرطان را شناسایی کند’
دانشمندان می گویند یک آزمایش خون ساده می تواند بیش از ۵۰ نوع سرطان را، اغلب پیش از بروز علائم بیماری، شناسایی کند.
به گفته آنها این آزمایش می تواند به کشف سریعتر تومورهای سرطانی منجر شود، زمانی که هنوز معالجه ی بیماران آسانتر است و شاید امکان درمان قطعی آنها وجود داشته باشد.
تیم محققان می گوید که بیش از ۹۹ درصد ،
نتایج مثبت این آزمایش ،
دقیق بوده است ، اما با اینوجود پژوهشگران باید مطمئن شوند که آزمایش هیچ موردی را جا نمی گذارد تا باعث اطمینان خاطر کاذب نشود.
با این حال داده ها حاکی از آنست که این تست ، بیماری را در مراحل پیشرفته تر شناسایی می کند که ممکن است فایده آن را محدود کند.
نحوه کارکرد این تست
به دنبال تغییرات جسته گریخته شیمیایی در کد ژنتیکیای که از تومورها به جریان خون راه پیدا می کند می گردد.
محققان از موسسه سرطان دانا فاربر در دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد در همکاری با محققان بریتانیایی از موسسه فرانسیس کریک و و دانشگاه کالج لندن بیش از چهار هزار نمونه ی جمع آوری شده از بیماران را ، آزمایش کردند. فقط برخی از این افراد مبتلا به سرطان بودند.
بیش از ۵۰ نوع سرطان مانند سرطان روده، ریه و تخمدان مشمول این آزمایش بود و در ۹۶ درصدِ نمونه ها ، این تست به دقت نوع سرطان را مشخص کرد.
این مطالعه با منابع مالی شرکت “گریل” که سازنده این تست است انجام شد.
پروفسور جف آکسنارد از سرپرستان مطالعه گفت: “به نظر می رسد این آزمایش خون همه مشخصه های لازم برای استفاده در سطح عمومی به عنوان تست شناسایی سرطان های متعدد را دارد.”
“همه می پرسند که آزمایشی از این نوع چه زمانی آماده استفاده خواهد بود. با توجه به انجام موفقیت آمیز در هزاران بیمار، استفاده محدود آزمایشی از آن هم اکنون در سطح کلینیکی شروع شده.”
او گفت آزمایش های بیشتری لازم است اما “مسلما این فن به سرعت پیشرفت می کند و این امید را به ما می دهد که شناسایی سرطان با تست خون به واقعیت بدل خواهد شد.”
دکتر دیوید کرازبی از موسسه تحقیقات سرطان بریتانیا گفت: “تشخیص سرطان در مراحل اولیه، زمانی که هنوز پیشرفته نشده و بیشتر قابل معالجه است ، پتانسیل زیادی برای نجات جان بیماران دارد و ما شدیدا نیازمند نوآوری های فنی برای تبدیل این پتانسیل به واقعیت هستیم.”
“هرچند این تست هنوز مراحل اولیه ساخت را میگذراند ، نتایج اولیه امیدوارکننده است . و اگر بتوان این آزمایش را طوری اصلاح کرد که قادر به شناسایی سرطان در مراحل اولیه تر شود، ابزاری برای شناسایی سریع خواهد بود.”
“اما به دنبال بهبود توانایی تست برای تشخیص زودهنگام سرطان ها باید تحقیق بیشتری انجام شود.”
Annals of Oncology
تاریخچه ی تومورشناسیِ دانشگاه آکسفورد
میشل رابرتس
دبیر اخبار بهداشتی بی بی سی نیوز