سلام من آنی اعتمادی هستم این اپیزود پنجم از پادکست بلاگ فایو استار فارسیه و در ۲۷جون ۲۰۲۰منتشر میشه
شما میتونین مارو در وبسایت فایو استار فارسی دات کام پیدا کنین
پادکست های ما هفتگی منتشر میشن هفته ای یک اپیزود رو شنبه ها در وبسایت مون به اشتراک میذاریم در اینستاگراممونم مشخصات پادکستها هایلایت میشه پیشنهاد میکنم اگر اهل اینستاگرام هستین اونجا هم با آدرس فایو استارفارسی مارو دنبال کنید این هفته قصد داریم در بخش اول
رو معرفی کنیم ، ایرانیهای بسیاری که با حضورشون در جهان توانستهاند خدمات بزرگ علمی، فناوری، اقتصادی و ورزشی رو به سرتاسر جهان عرضه کنند ، ایرانیان همواره تونستند در شرایط مطلوب به بهترین شکل ممکن استعدادهای خودشون رو شکوفا کنند و جهان همواره از این پتانسیل بالقوه نهایت استفاده رو کرده ، با هم بشنویم از نوابغ مشهور ایرانی:
۱- دارا خسروشاهی با ملیت ایرانی امریکایی ، مدیر عامل اجرایی شرکت تکنولوژیهای اوبر است . همان شرکتی که الهام بخش اپ هایی چون اسنپ یا تپسی در ایران شد .
. او در سال ۱۹۹۱ لیسانس مهندسی بیوالکتریک خود را از دانشگاه براون گرفت و از سال ۲۰۰۵ رئیس شرکت اکسپیدیا شد ، و آن را به بزرگترین شرکت مسافرتی آنلاین جهان، تبدیل کرد . این شرکت در سایه مدیریت او فعالیتش را به ۶۰ کشور گسترش داد. خسروشاهی از سال ۲۰۱۵ نیز در هیأت مدیره نیویورک تایمز کمپانی عضویت دارد.
۲- بابک پرویز : دانشمند شناخته شده در بیوتکنولوژی ، او را بعنوان خالق گوگل گلس میشناسند ، او بعدها از گوگل به آمازون رفت ،
۳- پریسا تبریز : در گوگل به او لقب شاهزاده ی امنیت داده اند ، ۳۰۰ هکر از اروپا و امریکا تهدیدات امنیتی علیه گوگل را با مدیریت پریسا تبریز برسی میکنند ،
۴ – امید کردستانی : مدیر ایرانی امریکایی او رئیس اجرایی هیات مدیره ی توییتر است . او پیش تر نائب رئیس ارشد و مسئول ارشد کسب و کار در گوگل و مدیر غیراجرایی وودافون نیز بوده است مجله تایم در سال ۲۰۰۶ امید کردستانی را در فهرست صد نفری قرار داد که جهان را شکلی دیگر بخشیدهاند. مجله forbs نیز در سال ۲۰۰۹ او را به عنوان دومین ثروتمند ایرانی در جهان معرفی کرد.
۵- بیژن ثابت ، اوطراح و سرمایه گذار اصلی گوشی های پیشرفته تلفن همراه شرکت گوگل است .نام ثابت این روزها درمیان سرمایه گذاران توییتر به چشم میخورد .
۶- آرش فردوسی ، او ایرانی امریکایی است و یکی از دو بنیانگذار دراپ باکس است . • مجله آی ان سی در سال ۲۰۱۱ فردوسی را به عنوان یکی از ۳۰ کار آفرین برتر زیر ۳۰ سال انتخاب کرد • مجله فورچون در سال ۲۰۱۱ او را بعنوان ۴۰ کارآفرین زیر ۴۰ سال انتخاب کرد
۷- دکتر غلامعلی پیمان دانشمند ایرانی و از اعضای تالار مشاهیر چشمپزشکی جهان است. مهمترین دلیل شهرت وی، اختراع عمل جراحی لیزیک است. وی در ماه دسامبر 2012 مدال ملی فناوری و نوآوری آمریکا را از باراک اوباما دریافت کرد. دکتر پیمان متولد شیراز است و پس از پایان تحصیلاتش در آلمان به آمریکا رفت.
۸- فیروز نادری تحصیلات متوسطه خود را در ایران به اتمام رساند و پس از آن به ایالات متحده آمریکا مهاجرت کرد. او معاون پیشین مدیرکل تنظیم راهبردهای آزمایشگاه پیشرانش جت در ناسا بوده و از سال ۲۰۱۱ مدیرکل اکتشافات منظومهٔ خورشیدی مرکز فضایی آمریکا است.
۹- پردیس ثابتی اخیراً به عنوان یکی از ۱۰۰ چهره نابغه جهان از سوی گروه بینالمللی Creators Synectics معرفی شده است. ثابتی سومین زنی است که با معدل ۱۰۰ و مدارج کامل از مدرسهٔ پزشکی دانشگاه هاروارد آمریکا فارغالتحصیل شده است. سیانان در سال ۲۰۰۷، ثابتی را به عنوان “یکی از ۸ نابغهای که دنیای ما را متحول خواهند ساخت” معرفی کرده است. ۱۰- پییر امیدیار بنیانگذار و رئیس ایرانی-آمریکایی سایت حراج ایبی (e-bay) و یک کارآفرین خیر است. او در سال ۱۹۹۸ و در سن ۳۱ سالگی به عنوان یک میلیاردر شناخته شد. امیدیار در سال ۱۹۶۷ از پدری تبریزی و مادری ارومیهای به نام الهه میرجلالی در پاریس بهدنیا آمد. شش ساله بود که با خانوادهاش به مریلند آمریکا مهاجرت کرد.
۱۱- بابک پرویز پژوهشگر ایرانی است که اختراع او به نام “Bionic Contacts “
جزو یکی از پنجاه اختراع برتر سال ۲۰۰۸ به انتخاب مجله تایم بود. او تحصیلکرده دانشگاه صنعتی شریف و میشیگان، عضو هیئت علمی دانشگاه واشینگتن، و مدال آور المپیاد جهانی فیزیک است. او از مدیران پروژه گوگل گلس بوده و هم اکنون قائم مقام شرکت آمازون در سیاتل آمریکا است.
۱۲-علی روغنی، کارآفرین آمریکایی، متولد ایران است. او مدت ۹ سال مدیر ارشد مالی استودیو انیمیشن پیکسار بوده است و سپس به توئیتر و به عنوان مدیر ارشد مالی و مدیر عملیات پیوست. توئیتر یکی از ابزارهای مورد علاقه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا است. ۱۳- انوشه انصاری، متولد مشهد، به همراه خانوادهاش در سال ۱۹۸۴ به آمریکا مهاجرت کرد. او بنیانگذار یک شرکت مخابراتی بود. انوشه انصاری اولین زن گردشگر فضایی و چهارمین نفری است که هزینه سفر فضایی خود را پرداخت کرده است.
۱۴- کریستین امانپور، یکی از خبرنگاران نامدار جهان، فرزند محمد امانپور، مدیر هواپیمایی، و همسر بریتانیایی او پاتریشیا است. خانواده امانپور اندکی پس از تولد او از لندن به تهران نقل مکان کردند. کریستین تحصیلات خود را تا سن یازده سالگی در ایران و پس از آن تا پایان دوره دبیرستان در بریتانیا انجام داد. سپس به دانشگاه رودآیلند در آمریکا رفت و تحصیل خود را در رشته روزنامهنگاری در سال ۱۹۸۳ به پایان رساند.
۱۵- آندره آغاسی، تنیسباز مشهور جهان و همسر اشتفی گراف، پدرش امانوئل مشهور به “مایک” از ارامنه ایرانی و بوکسور بوده است. امانوئل آغاسی دو بار در سالهای ۱۹۴۸ و ۱۹۵۲ در رقابتهای المپیک با تیم ملی ایران به میدان رفته است. آندره آغاسی از معدود بازیکنانی است که به همه گرانداِسلَمهای تنیس دست یافته است.
۱۶- مریم میرزاخانی، ریاضیدان ایرانی و آمریکایی، متولد تهران است. این استاد دانشگاه استنفورد در سال ۲۰۱۴ به خاطر کار بر “دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانهای آنها” برنده مدال فیِلدز شد، که بالاترین جایزه در ریاضیات است. او نخستین زن در جهان و نخستین ایرانی برنده این مدال است. ۱۷- حسین اسلامبولچی مبتکر، مخترع و نویسنده ایرانی است. شهرت او بیشتر به خاطر نقش برجستهاش به عنوان مدیر ارشد فناوری اطلاعات در شرکت ایتی اند تی (AT&T) است. او در لیست ۱۰۰ فارغ التحصیل برتر تاریخ دانشگاه کالیفرنیا قرار دارد و همچنین در کنار جوائز علمی که دریافت کرده، دارنده بیش از یک هزار ثبت اختراع نیز هست.